I hope you dance

I hope you never fear those mountains in the distance,

Never settle for the path of least resistance

Living might mean taking chances, but they're worth taking

Loving might be a mistake, but it's worth making

Don't let some hell bent heart leave you bitter,

When you come close to selling out, reconsider

Give the heavens above more than just a passing glance,

And when you get the choice to sit it out or dance

I hope you dance... I hope you dance...

Esplendida is een PRE merrie van 15 jaar. Ze leefde in Spanje in een kleine kudde en werd gebruikt als fokmerrie. In 2014 is ze na een periode van ernstige verwaarlozing en ondervoeding met 6 andere PRE merries (ras zuivere Spaanse paarden) uit Spanje gered door een groepje Engelse paardenliefhebsters. Zij hebben de kudde gekocht en naar Engeland overgebracht.

In Engeland is ze weer op krachten gekomen, medisch behandeld en goed gevoed. Verder is ze daar aan het contact met mensen gewend geraakt. Het doel was om haar te herplaatsen en er werd een goed thuis voor haar gezocht. Na het overlijden van Fiablo kwam zij op een wonderlijke wijze op ons pad en werden wij uitgekozen om haar "a fore ever home" te bieden. 

Begin november 2015 is ze naar Nederland gekomen. Deze Spaanse schone heeft zich bijzonder snel aan haar nieuwe leefomgeving aangepast en voelt zich helemaal thuis bij Hartpad. Al na een paar weken kwam ze zich melden tijdens coaching sessies en liet ze merken dat dit werk haar missie was. Esplendida en Losos zijn onafscheidelijk en werken vaak samen tijdens de sessies. Het is heel bijzonder hoe mooi zij elkaar aanvullen. Esplendida is zéér sensitief, lief, zacht en toch krachtig. Ze mensgericht maar door haar verleden staat ze nog dicht bij de natuur dat maakt haar ontzettend puur in haar reacties en heel gevoelig. Met haar krachtige vrouwelijke energie en haar wijsheid is Esplendida een prachtige combinatie met de mannelijke energie van de aardse, oersterke maar gevoelige Losos.