Agenda Hartpad

April 2024
ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Deelnemers over:

Yoga

Yoga betekent voor mij een moment van rust en totale ontspanning. Ik heb met Yoga kennis gemaakt tijdens mijn depressie.

....ik kan door Yoga m'n gesloten karakter meer openen voor anderen, ik ben blij dat ik er ooit aan begonnen ben.

Vuurloop

"Mijn dochter Annabel staat al op blote voeten klaar, zonder twijfel loopt ze over het pad van gloeiende kolen. Ik vertrouw haar, dan ga ik ook. Daarna lopen we nog een keer en nog een keer. Wat een heerlijk geborgen, veilig en onbeschrijfelijk gevoel".

"Wij samen bouwden dit vuur op vanuit onszelf en onze gedeelde herinneringen. We koesterden ons samen aan de warmte en kracht die er van uitging. Zie mij, ik zie jou en ik zie altijd naar je om. De kracht en warmte van relatie."

"Al googlend kwam ik bij Hartpad terecht. En bij het lezen van de woorden “voor jezelf door het vuur gaan om je hartpad te volgen” wist ik, hier moet ik zijn. Zonder enige twijfel heb ik contact gezocht en me aangemeld. Wat ik in dat moment niet wist was wat het samenzijn met vijftien andere vrouwen en het volle maanlicht met me zouden doen. Dat mijn hardheid plaats zou maken voor zachtheid en mijn stoerheid voor mildheid had ik toen niet kunnen bedenken. Evenmin hoe ik vanuit een diep geworteld verlangen mijn voeten zou durven toevertrouwen aan de hete kooltjes en zo intens de “vonk” in mij zou voelen. En terwijl deze bijzondere ervaring nog resoneerde, vielen mijn ogen een aantal maanden later op de woorden “de geboorte als spiegel tegen”. Ook toen wist ik, hier moet ik zijn, deze themadag heb ik bij te wonen. Zonder vertwijfeling heb ik me aangemeld en wederom was dit precies wat ik nodig had om de volgende stap te zetten op het pad van mijn hart.  Hartpad is voor mij een plek waar ik thuiskom, waar ik rust vind, een plek hier niet zover vandaan. Een plek waar ik in de liefdevolle bedding en begeleiding van Heidy kan vastpakken en loslaten, mijn hoofd en hart én mijn hart en buik kan verbinden. Maar ook een plek waar ik prachtige mensen ontmoet die allemaal willen zijn en werken vanuit het hart, echt in verbinding met anderen. Hartpad is een plek waar ik graag naar terugkeer. Ik kijk dan ook uit naar 18 maart, naar “De Boodschap van paarden”. Ik verheug me er op dan ook de bezielende begeleiding van Benno te mogen ervaren en opnieuw een stap te mogen zetten op het pad van mijn hart".

 

1.

Mijn ervaring bij Hartpad

Mijn dochter van 8 heeft een moeilijke anderhalf jaar achter de rug. Ze heeft het moeilijk gehad met school. Het kwam tot een punt dat zij niet meer wou gaan, en er ook echt niet te krijgen was. Zelfs met veel medewerking en mee denken van de school zelf voelde zij zich niet goed en niet veilig genoeg om daar te zijn. Zij voelde zich gevangen, er waren te veel stomme regels, het was saai en stom. Ze had geen vertrouwen in de leerkrachten want 'zij doen toch niet wat ze beloven'.  Op school (als ze ging) was ze wel rustig en conformeerde zij zich naar de regeles maar eenmaal thuis kwam er vaak een ontlading en dan kon je alle etiquetten en stempels die er maar bestaan op haar plakken. In die momenten was ik mijn kind volkomen kwijt en was er geen contact mee te maken. 

Op advies hebben wij haar laten testen op IQ en persoonlijkheid....het bleek dat zij een IQ van boven de 145 had en een diepe en brede waarnemings vermogen. Wij waren opgelucht, in de zin dat we dachten nu iets voor haar te kunnen doen. Op haar huidige school was een afdeling voor hoogbegaafde kinderen...daar kon ze naar toe. Helaas, ook daar voelde zij zich niet fijn en weigerde te gaan. Wij als ouders voelde ons machteloos en net als onze dochter niet gezien of gehoord binnen 'het systeem'. Want, in dit systeem vinden ze dat als je kind niet op hun maat loopt dat er dan iets 'mis' is met ze....in plaats van te zien dat er iets drastisch mis is met het systeem zelf. Al gauw kwamen de dreigingen van de leerplicht ambtenaar. 

Wij konden het een en ander wel zien en voelen bij onze dochter...vooral ikzelf. Ik begreep haar...maar wist niet hoe haar te helpen. Toen kwamen we bij Hartpad terecht. Mijn dochter vind veel vreugde bij het paardrijden en paarden, dus ik dacht...wellicht is dit iets moois voor haar. Ik kende het, maar had het nog nooit in de praktij gezien of ervaren.

Na een telefoon gesprek met aan beide kanten wat uitleg van de situatie werden we op een dag met veel liefde en openheid ontvangen door Benno en Heidy. Mijn dochter, die eigenlijk al tegen zat te stribbelen kwam al snel tot rust, mede door Benno's open, onvoorwaardelijke en rustige energie... en vooral toen ze werd uitgenodigd om naar Losos te gaan en hem te ontmoeten.

Wat daarna gebeurde kan nog steeds tranen naar mijn ogen brengen. Het uur dat ze met Losos aan het werk was zat ik in en naar een soort betovering te kijken. Op vraag van Benno legde zij een parcours uit om samen met Losos overheen te stappen. Een parcours die de belangrijke dingen in haar leven weerspiegelde....dit was voor haar haar familie, de manege...en ook school. Voor school kwamen er grote obstakels te liggen, met daar achter een weerwar van balken...En Losos weigerde er over heen te gaan. Toen Benno haar ernaar vroeg en zij begon te vertellen over school gebeurde er iets opmerkelijks....terwijl zij over school vertelde...ging Losos ineens liggen..plat...zuchtend...en daar bleef hij. Wat liet Losos hier zien? Hij liet zien dat school, het systeem, mij dochter uitputte...dat het haar te veel energie kosten om zich daarin staande te houden. Wauw....mijn hart brak voor haar...maar ik was ook blij met deze duidelijkheid.

Daarna mocht mijn dochter met Losos in de bak werken...vanuit haar energie. Losos sturen met haar energie en gedachten...terwijl ik hier naar keek gebeurde er magie. Terwijl  Benno haar begeleide en aanmoedigde om van binnen groot te zijn, om haar energie en gedachtekracht te gebruiken zag ik haar lettelijk groeien...en toen Losos ook nog eens naar haar luisterde en op haar energie reageerde zag ik haar helemaal terug komen...ik zag mijn dochter weer...in al haar kracht en vreugde. Ik kon zien hoe zij weer helemaal thuis kwam in haar zijn en in haar lichaam. Eindelijk....iemand die haar werkelijk kon voelen, zien en beantwoorden...Losos. Mijn dochter kon eindelijk helemaal zichzelf zijn en kon haar diepe kracht helemaal voelen en gebruiken...zonder oordeel, zonder angst. Het was zo ontroerend en mooi om te zien.

Ze wou na afloop ook niet weg, ze wou bij Losos blijven. Want "hij deed wat zij voelde", hij begreep haar, zij mocht bij hem er helemaal zijn...het was een diepe contact op zielen niveau.

Mede door deze ervaring zijn wij als ouders nog verder gaan zoeken en hebben nu een school gevonden waar mijn dochter alle vrijheid heeft om zichzelf te zijn en haar eigen leerpad neer te leggen en te lopen..

Samen met de paarden en ezels, begeleiden Benno en Heidy mensen en kinderen met veel liefde en zachtheid. Het is een aanrader vanuit mijn hart. 

Lieve Benno en Heidy, dank voor het mooie werk dat jullie doen...

En Losos...jij bent prachtig...ik sta in dankbaarheid.

 

2.

Lieve Benno,

Dank je wel voor de superdag bij Hartpad. Je hebt Jesse zoveel vertrouwen gegeven. Zij mocht gewoon even zijn....... Genieten van de mooie dieren en ontdekken hoe zij mag vertrouwen op haar natuurlijke talenten. Jouw ondersteuning in zo waardevol!

 

3. 

Vol verwachting en hartstikke nieuwsgierig zijn wij naar Dinxperlo gereden om de coaching met de paarden van Heidy en Benno te ervaren. De gastvrije en uiterst vriendelijke ontvangt van dit lieve echtpaar heeft ons niet verrast; Benno en Heidy zijn een paar heerlijke, échte mensen die ons hartelijk welkom heette, op ons gemak stelden en ook duidelijk zin hadden in een mooie dag.

Als eerste nam Heidy ons mee op een stilte wandeling en liet ons onderweg een opdracht doen die te maken had met de coachingsvraag en met de energie waar we op dat moment inzaten. 

Teruggekomen zijn we meteen aan de slag gegaan met de paarden. We hebben allebei een “coachingsessie” met hun paarden gehad. De een met Fiablo en de ander met Losos. Het was een bijzondere ervaring. Het is uniek hoe de paarden ons spiegelde. Ze maakten het ons heel duidelijk als we wel of niet onze authentieke “ik” lieten zien. Mooie praatjes, strakke volzinnen, thematisch twijfels, weloverwogen gezichtsuitdrukkingen en andere vormen van manipulerend “nepgedrag” worden domweg genegeerd. Wij hebben beide de nodige coaching en begeleidingervaring (doen en ondergaan) maar hebben niet eerder zo’n loepzuivere confrontatie met ons echte “zijn” voorgeschoteld gekregen.

Benno begeleide de sessies op een hoog professioneel niveau. Dat wil zeggen betrokken, rustig, scherp en uiteraard ook veilig. Benno stelde vragen, en het paard spiegelde ons met onze reactie daarop. Voor iedereen met een “grenzen issue” (ain’t we all?) uiterst waardevol; je voelt precies wat je doet omdat Losos en Fiablo uitsluitend een authentieke reactie accepteren. En neem van ons maar aan dat ze duidelijk maken wanneer dat wel of niet het geval is.

Deze vorm van coaching is zeer effectief en inzicht gevend (“dus dat is wat ik steeds doe……?”). Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat we in de toekomst met enkele van onze cliënten naar Dinxperlo tuigen. Niet alleen voor een heerlijke dag in de natuur, maar ook om ze het loepzuivere spiegelen van Fiablo en Losos te laten ervaren en de inzichten op te doen die dat met zich mee kan brengen.

Hartpad is wat ons betreft een aanbeveling voor professionele coaches en begeleiders. Voor henzelf en ook voor hun cliënten.

Mirjan van de Leur & Peter Krempel
www.kaart6.nl

4.
Onlangs heb ik de unieke ervaring mee mogen maken van coaching door Heidy en Benno Mallee i.s.m. Fiablo op een prachtige locatie met een warm en gastvrij ontvangst.

Ik kon mij vooraf geen beeld vormen van hoe e.e.a. zou gaan lopen en heb mij overgegeven aan deze coach de coach dag.
Na een ontspannende en professionele inleiding van de sessie geleid door Heidy en overgenomen door Benno en Fiablo heb ik mogen ervaren dat Fiablo je exact kan aangeven door zijn houding en gedragingen, op een professionele wijze uitgelegd door Benno hoe je in elkaar zit en waar je uitdagingen voor de toekomst liggen. Fiablo voelt feilloos aan wie in de bak staat en laat je meteen zien wat dat met hem doet. De vertaalslag daarvan is een scherp beeld van jezelf. Een pracht ervaring die mij weer een hele stap verder heeft geholpen in mijn ontwikkeling en zelfbeeld. Hartelijk dank daarvoor.

Ronald van Andel,


5.
Een toplocatie met prachtige warme mensen, lieve dieren en rust. Met een fijn gevoel kijk ik terug op een mooie middag.

Jacqueline

6.
Na een lange rit vanuit Limburg werd ik hartelijk ontvangen door Benno en Heidy. Eerst een korte kennismaking waardoor ik me iets meer op m’n gemak begon te voelen.  (‘t was toch wel spannend allemaal ). Vervolgens ben ik met Heidy een stukje gaan wandelen en een aantal oefeningen gaan doen om nog meer tot rust en tot m’n gevoel te komen. Dit was fijn en gaf een bepaald vertrouwen dat ‘ het goed was’.

Vervolgens ben ik met Benno naar de paarden gegaan. Twee mooie dieren en ik had toch redelijk snel een voorkeur, een bepaalde klik, met Losos. Na een korte kennismaking en het wennen aan elkaar (iets dat belangrijk was voor mij omdat mijn laatste ervaring met paarden geen goede was) was er genoeg vertrouwen om aan de slag te gaan.

Heel mooi om te ervaren en te voelen hoe Losos op je reageert. Door de vragen die Benno stelde en de antwoorden die ik gaf vertoonde Losos een bepaalt gedrag. Dat gedrag vertaalde Benno voor me. Het ontroerde me ontzettend die dag. Het maakte verdriet in me los, blijdschap maar ook een bepaalde onbezonnenheid (kind zijn, geen zorgen) kwam naar voren door de enorme oprechtheid en eerlijkheid die je voelt bij Losos. Dieren kunnen niet liegen, niet manipuleren omdat ze niet kunnen praten. Zij kunnen uitsluitend reageren vanuit hun kern, vanuit hun gevoel. Zij reageren oprecht op datgene dat ze bij jou voelen. Dieren láten zich dus ook niet manipuleren door woorden of onecht gedrag. Hierdoor voelde ik sinds lange tijd weer hoe ontzettend fijn het is gewoon jezelf te kunnen zijn en dat dit ook nog goed genoeg is omdat hier positief op gereageerd wordt. Dit gaf ontzettend veel vertrouwen in mezelf.

Nu terugkijkend op de afgelopen periode kan ik stellen dat mijn bezoek aan Benno en Heidy en het werken met Losos een moment geweest is waarin dingen veranderd zijn voor mezelf. Vanaf dat punt is de neerwaartse spiraal, waar ik voor m’n gevoel inzat, doorbroken en is het weer omhoog gegaan. Het is niet zo dat na deze dag alles goed was maar vanaf dat moment  is de kanteling van negatief naar positief zelfbeeld en vertrouwen in mezelf in gang gezet.  Ik heb een aantal maanden de tijd nodig gehad om voor mezelf deze ontwikkeling door te maken, in een groter geheel te plaatsen en in te zien welke goede stappen ik voor mezelf sinds die dag gezet heb.

Ik ben blij dat ik de kans gekregen heb van Benno om met hem, Heidy en zijn mooie dieren te werken en ik zie nog elke dag meer resultaat van die middag in mezelf.

Benno, Heidy en natuurlijk Losos: Dank jullie wel!

S.P.

7.

"Ondanks mijn terughoudendheid bij paarden vanuit een respect dat ik leerde in mijn jeugd waarin mijn vader met paarden werkte, voel ik alleen maar vertrouwen..."
Dat is wat mijn gedachte was toen ik naast Losos stond om de sessie te starten. Het voelde zelfs te vertrouwd om me hierover te verbazen. Ik realiseerde het me later pas. Eigenlijk is dat het kernwoord gebleven op momenten dat ik "dacht" tijdens de sessie. Want ik dacht niet zoveel; totale ontspanning, me om Losos heen voelen en mee gaan op zijn ademhaling, daar willen blijven. Ik voelde dat Benno en Heidy me verlegden, maar dat stoorde niet. Het gebeurde zacht en liefdevol. Mijn vertrouwen in Losos werd versterkt door het weten dat zij er waren.
En ik voelde diepe ontspanning, rust en KRACHT.
Het kostte me moeite om weer op aarde te komen, me los te maken van dit gevoel, deze prachtige ervaring. Losos liet mij een universele kracht voelen, los van alle pijn en zorgen die er zijn. Liet me voelen dat die er altijd is en dat je er altijd op terug kunt vallen. Nu ik het opschrijf realiseer ik me dat ik dat weer kwijt was en opnieuw emotioneert me de ervaring van toen, ik voel het weer, het geeft weer kracht.

Dank je wel Losos, Benno, Heidy

8.

De kracht van Hartpad is vooral de zachtheid en zorgvuldigheid waarmee Benno en Heidy begeleiden. Van het creëren van rust bij binnenkomst tot het zorgzaam afhechten van een sessie. Ze voelen goed aan waar de grens of ruimte nodig is bij de begeleiding van hun clienten. De grens voelde fijn waar ik houvast nodig had, terwijl de ruimte die mij geboden werd, mij aanspoorde tot ontplooing en ontdekken. Dit heeft mij enorm geholpen. Benno begeleidt met hart en ziel en houdt de interactie tussen cliënt en paard nauwlettend in de gaten. Ook de liefde voor de dieren versterkte de balans tussen de paarden en mijzelf. De soms confronterende boodschap van de paarden werden in een veilige sfeer vertaald en daardoor prettiger om te ontvangen en mee aan de slag te willen gaan.

 B.L.

 9

Ik heb mijzelf weer teruggevonden. Ik heb kennis gemaakt met wie ik écht ben op een diepe laag. Het is ongelofelijk wat de sessie met de paarden en ezels voor mij heeft gedaan. Zo indrukwekkend en ontroerend. Ja ik was verdrietig, ja ik werd boos op dat wat mij ooit was aangedaan. Maar door er in liefde naar te kijken maakte het de weg vrij voor heling. Het  ruimde zoveel verdriet en frustratie op. Het is de combinatie van paarden, ezels, het krachtwiel en de rust en oordeelloze begeleiding van Benno die dit mogelijk heeft gemaakt. Ik ben blij, zo blij dat ik de moed heb gehad om een sessie te boeken.

 

10.

Het is zo onbeschrijfelijk mooi wat er in de bak gebeurde. De paarden en ezels stelden mijn familiesysteem op. Zo zuiver had ik het nog nooit gezien. Zo liefdevol heb ik er nooit naar kunnen kijken. Het systemische ritueel wat daar op volgde maakte mij vrij van de "last" die ik, uit liefde, op mijn schouders had genomen. Ik voelde mij kilo's lichter. Ik kan er nog om huilen als ik aan de sessie terug denk. Tranen van ontroering wel te verstaan. Dankbaar dat ik bij jullie mocht zijn.

Liefs,

Marieke

11. Ik vindt het een thuis, een warm bad waarin je terecht komt. Waar van jou gehouden word zoals je bent, maar waar je ook de kans krijgt om als mens te groeien als je wilt .de oprechtheid van mens en dier is gelijk, ze zijn ervoor je, een gevoel dat je niet uit kunt leggen maar dat je alleen maar kunt ervaren als je er bent. BEDANKT en tot binnenkort.

 

12. 

Super mooie ervaring......zeer mooie boodschap gekregen van Losos en ook de anderen, Peppino, Nana en Esplendida die het dan bevestigen.

En ook Heidy....wat heerlijk die oefeningen, en wat een rust en warmte straalt het bij jullie uit, en natuurlijk Benno...die mij begeleidde bij de paarden wat openhartig kon ik bij je zijn, mooi, en warm en liefdevol. Ik dank jullie wel voor jullie liefde en warmte, en wat ik geleerd heb.....super mooi

13. 

Wat een geweldige ervaring en wat een warme mensen zijn Benno en Heidi. De rust en het geduld die zij hebben is heerlijk, niets moet alles mag. Heerlijk jezelf kunnen zijn. Heel bijzonder zijn hun 2 paarden en ezels en wat maken deze dieren veel emoties los.
Benno en Heidi bedankt voor deze warme en mooie ervaring ❤
14. 
Wederom weer een fantastische dag gehad bij benno en heidy
Wat een verwennerij en het inzicht wat mij gegeven wordt door benno en hun prachtige dieren is hartverwarmend dit zouden zoveel meer mensen mogen ondervinden
Met een blije vrije groet lidia schouten