Agenda Hartpad

Augustus 2022
ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Deelnemers over:

Paardencoaching

"In totaal heb ik vier keer met hen mogen werken en het heeft mij grote stappen verder gebracht! Ik ben Fiablo en Benno echt dankbaar daarvoor".

"Het is uniek hoe de paarden ons spiegelden. Ze maakten het ons heel duidelijk als we wel of niet onze authentieke "ik" lieten zien.  Wij hebben beide de nodige coaching en begeleidingervaring (doen en ondergaan) maar hebben niet eerder zo'n loepzuivere confrontatie met ons echte "zijn" voorgeschoteld gekregen".

"Nu terugkijkend kan ik stellen dat mijn bezoek aan Benno en Heidy en het werken met Losos een moment geweest is waarin dingen veranderd zijn voor mezelf. Vanaf dat punt is de neerwaartse spiraal, waar ik voor m'n gevoel inzat, doorbroken en is het weer omhoog gegaan".

"indrukwekkend om te ervaren wat de paarden voor je kunnen betekenen. Hoe ze helderheid verschaffen en mij dichter bij mijzelf hebben gebracht"

"Vandaag waren mijn dochter Pamela en ik bij jullie en we vonden het leerzaam en leuk. jullie gaan op indrukwekkende en respectvolle manier om met jullie dieren en mensen. Een geweldige kans op herstel voor wie herstel en balans zoekt in het leven. Dank jullie wel, met heel ons hart". 

Yoga

Yoga betekent voor mij een moment van rust en totale ontspanning. Ik heb met Yoga kennis gemaakt tijdens mijn depressie.

....ik kan door Yoga m'n gesloten karakter meer openen voor anderen, ik ben blij dat ik er ooit aan begonnen ben.

De boodschap van de paarden

 Registratie gesloten
 
8
Categorie
Workshops met paarden
Datum
9 juli 2022 10:00 - 17:30
Locatie
Dinxperlo - Boesveldsedijk 16
7091 EN Dinxperlo, Nederland

De boodschap van de paarden

Al bijna 7 jaar lang organiseren wij maandelijks deze workshop. Elke maand weer zit de workshop vol en komen deelnemers (max. 4) uit het hele land naar Dinxperlo. Tijdens deze workshop nemen Heidy en Ik je mee in de wereld van de paarden, je maakt kennis met de oer principes van de kudde en ervaart welke boodschap onze dieren voor hen hebben.


Paarden zijn sinds vele, vele duizenden jaren geleden een bron van fascinatie voor mensen. Het paard werd in oude culturen mythische waarden toegedicht. Het paard stond voor verbinding tussen hemel en aarde, spirituele vrijheid en het vermogen om te reizen. Mens en paard leven al ruim 6000 jaar samen. Paarden zijn kudde dieren en de principes van de kudde sloten aan op hoe mensen in die tijd leefden. Later werd het paard meer een "gebruiksvoorwerp" en verloor het zijn mythische imago.

In de afgelopen decennia is de belangstelling voor de mythische aspecten van het paard gelukkig weer toegenomen, het paard wordt meer en meer gerespecteerd om zijn spirituele gaven. Deze mooie dieren hebben een enorme aantrekkingskracht en maken iets los bij mensen. Dat maakt dat de interesse groeit voor de spirituele symboliek van het dier. Het paard symboliseert o.a. authenticiteit, kracht, kwetsbaarheid, vrijheid, verbinding en "zijn" in het hier en nu. Thema's die aansluiten op de behoeften van mensen en dat maakt dat coaching sessies met paarden een helende werking hebben op lichaam en ziel.

Met deze bovenstaande aspecten gaan we aan de slag tijdens de workshop. Centraal staat; wat wil het paard jou vertellen over jezelf, wat laat het paard je zien en voelen. Je werkt deze dag individueel aan je eigen thema of vraag. Belangrijk onderdeel van de dag is "presencing" dit staat voor aanwezig zijn in het hier en nu. Je bewust zijn van je gevoelens, je adem, gedachten, energie en lichaam. Naast de paarden betrekken we ook de habitat van de paarden, de natuur, in de workshop.

Alles is er op gericht om je zo goed mogelijk in contact te brengen met jezelf en de verbinding tussen jou en het paard zo optimaal mogelijk te laten zijn. In die staat van "zijn" ga je aan het werk met het paard. Dit doe je in de rijbak op de grond en niet op het paard. Je maakt contact met het paard en volgt je impulsen. Het paard reageert op jou middels lichaamstaal en gedrag. Wij begeleiden je tijdens de sessie, we dragen zorg voor je veiligheid en helpen je door vragen te stellen om de verbinding met jezelf in stand te houden.

Wat het je brengt is voor iedereen verschillend, merendeel van de deelnemers zijn zeer geraakt door dat wat er zichtbaar is geworden, hebben het als zeer indrukwekkend ervaren en geven aan dat het hen heeft geholpen in hun persoonlijke ontwikkeling.


De kosten voor deze bijzondere dag bedragen 135,= per persoon all in, inclusief BTW, koffie, thee, lekkernijen en biologische lunch. 

(Coaching met paarden en onze ezels is onze passie,  we zijn professionals en werken fulltime in dit prachtige vak. Als je niet graag in een groep bent of wat meer tijd nodig denkt te hebben dan bieden we naast deze workshop ook losse individuele sessies aan. De kosten voor een losse individuele sessie van 3 uur bedragen 180,= inclusief btw.)

Programma:

10.00 - 10.15 uur Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
10.15 - 11.00 uur Korte kennismaking en 1e fase presence (ontspanning & vertrouwen) 
11.00 - 11.45 uur Naar buiten voor de 2e fase presence om in het hier en nu te komen (aanwezig en voelen)
11.45 - 12.15 uur Observatie van de kudde en reflectie bij de paarden en ezels rondom je eventuele thema
12.15 - 13.00 uur Lunch
13.00 - 16.30 uur Individuele sessie met de paarden
16.30 - 17.00 uur Evaluatie en afsluiting

 
 

Alle datums

  • 9 juli 2022 10:00 - 17:30